Spolek lokálních drah na předvolební debatě v Děčíně

Spolek se zúčastnil předvolební debaty před konáním komunálních voleb v Děčíně, zde vyjádřil obavu zda děčínští zastupitelé debatami nad zamýšlenou stavbou přivaděče z dálnice D8 přes město si nepřitahují kamiony do města namísto toho, aby je odváděli mimo město. Ano doprava nákladní automobilová je problém, i proto se ptali zástupci SLD-Teplicko kandidátů, zda-li pak by se neměl obnovit provoz na železniční trati z Děčína do Oldřichova u Duchcova, která sloužila k provozu nákladních vlaků běžně a mohla tak nahradit stovky kamionů dopravující například písek do teplických skláren. Takzvaná Kozí dráha je navíc potenciálem dalších možností lokálních drah, tak aby se obyvatelé Děčína mohli dostat přímo do centra městě rychlodráhou a možná se dostat z jedné části města do úplně opačné.

Nyní po volbách můžeme s klidem kostatovat, že právě zvolení zastupitelé by o těchto možnostech příměstské dopravy a zdejších lokálek měli být spíše informováni, protože při debatě jsme se žádných odpovědí nedočkali. Spolek pro tuto činnost „osvěty“ již vedl diskuze s teplickými budoucími zastupiteli a hosty, proto v této činnosti bude pokračovat i v budoucnu.