Již 9. prosince připomenutí výročí 10 let od sesuvu na trati 097 Chotiměř-Radejčín

Dne 9. prosince budeme slavit dopravní silvestr, kdy se mění grafikon.  Spolek lokálních drah-Teplicko bude pořádat na na trati 097 zvláštní jízdu s túrou do místa sesuvu. Tentokáre i ve spolupráci s Aktivitami NaDohled. Počasí přeje zůstat v teplíčku. Pojede se proto jízda na okolo, tedy dosáhnout místa sesuvu výletním vlakem a pěšky ze strany lovosické.  Právě tam, kde nám již 10 let chybí trať stržená sesuvem.

Jízda započne v Mostě odkud v 9:20 vyráží, nabere cestující v Bílině v 9:33,v  Teplicích v 9:45 a pokračuje na Ústí nad Labem-Západ 10:18, po koridoru pak do Lovosic 10:43 a odtud se vyšplhá okolo Opárenského údolí až do Chotiměře příjezd 11:09, tam se bude konat krátký program a vyrazí se pěšky k sesuvu trati 097. Cesta dlouhá 2 km bude komentovaná a připomene se,co se vlastně tehdy stalo, současnost i budoucnost trati.V místě sesuvu bude pomyslné propojení trati. Cesta zpět potom je možná z Radejčína pravidelným spojením  nebo zvláštním vlakem z Chotiměře.

Těšíme se na viděnou!Zvláštní jízda 097