Představitelé kraje mají jednotný postup. Tratě odsousezené ke konzervaci nenechají padnout!

Vedení ústeckého kraje reagovalo včas na záměr Ministerstva dopravy nechat konzervovat některé tratě. Kraj neponechává nic náhodě a dopisem z 19. září připomíná vedení Správy železnic, že na některých tratích má objednánu dopravu pro budoucí jízdní řád 2023/2024. Jedná se konkrétně o trať  Telnice – Oldřichov u Duchcova (Kozí dráha).  I na trati je dlouhodobě doprava objednána a proto ani sesunutý úsek na trati Teplice – Lovosice u Dobkoviček nenechá padnout do režimu konzervace.

Kraj tak dokazuje svůj zájem o regionální veřejnou dopravu. Regionální doprava je politickou prioritou kraje.  Železniční doprava je navíc páteří celého systému veřejné dopravy. Proto péče o její infrastrukturu musí najít své prostředky v celkovém rozpočtu státního aparátu. Tyto prostředky jsou dlouhodobě podhodnoceny a utrpí vždy se sestavováním nových rozpočtů zaměřených na úsporu. Snad se najde vůle aktualizovat  zpracované projekty a prostředky na regionální projekty se podaří získat v nejbližší době a začít s opravami zanedbané infrastruktury.

Celý dopis namířený přímo na nejvyšší místo na Správě železnic zde: 20230914_zanedbavane_trate